Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΞΑΦΝΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΡΓΗΓΟΥ ΓΕΣ,λόγω αξιπρέπειας..

Ο Κ.Γκίνης αρχηγός ΓΕΣ μετά την παραίτηση Ζαζιά - δηλώσεις Παναγιωτόπουλου


Ο Κ.Γκίνης αρχηγός ΓΕΣ μετά την παραίτηση Ζαζιά - δηλώσεις Παναγιωτόπουλου


Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα τα ξημερώματα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), Κωνσταντίνος Ζιαζιάς.


Ακολούθησε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό στην οποία αποφασίστηκε να τοποθετηθεί στη θέση του αρχηγού ΓΕΣ ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης, μέχρι σήμερα Διοικητής Στρατιάς και ταυτόχρονα Γενικός Επιθεωρητής Στρατού.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όπως ξέρετε, συνεδρίασε πριν από λίγο το ΚΥΣΕΑ και αποφάσισε να τοποθετήσει στη θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού τον Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκίνη, μέχρι σήμερα Διοικητή Στρατιάς και ταυτόχρονα Γενικό Επιθεωρητή Στρατού. Αυτό ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης και αυτή είναι η απόφαση που κατέληξε το ΚΥΣΕΑ».
Σχολιάζοντας τα όσα αναφέρονται στον ηλεκτρονικό Τύπο από το πρωί για την παραίτηση του Αρχηγού ΓΕΣ κ.Ζαζιά, ο υπουργός είπε ότι «ηπαραίτηση του κ. Ζιαζιά ήταν μία προσωπική του επιλογή. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι περισσότερο. Απλώς, επειδή ακούω στα ραδιόφωνα διάφορα από το πρωί, δεν υπήρξε ποτέ και δεν ετέθη ποτέ θέμα επιστροφής αποστράτων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ούτε υπήρξε, ούτε ετέθη από κανέναν.
Ο παραιτηθείς αρχηγός ΓΕΣ στην δική του ανακοίνωση ανέφερε ότι «σεβόμενος το προσωπικό που είχε την τιμή να διοικήσει επί εννιάμηνο», υπέβαλε την παραίτησή του στις 2.00 τα ξημερώματα, «για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του όσο και του Στρατεύματος».
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση είναι η εξής:
Αρ. Ανακ. 21/2012
Αθήνα, 25 Ιουλίου 2012
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΥΡΙΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΣ
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 02:00, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, σεβόμενος το προσωπικό που είχε την τιμή να διοικήσει επί εννιάμηνο, υπέβαλε την παραίτησή του, για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του όσο και του Στρατεύματος.
Επίλαρχος Ιωάννης Δ. Σηφάκης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ
εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο Αυτοσεβασμός, σε κάνει Δημοκράτη!